Sådan strikker du med Contiguous-metoden

Contiguous-metoden er en nyere måde at strikke oppefra og ned i et stykke. Du får et veldefineret ærme med en flot, klassisk pasform og en smuk skuldersøm.

Hvis du endnu ikke har prøvet denne metode, så har du virkelig noget at glæde dig til. Contiguous-metoden er anderledes og kan virke lidt forvirrende til at begynde med – for hvad er det man strikker lige nu og hvor bærer det hen?

Fordelene ved contiguous-metoden er:

 • Monteringsfri strik i et stykke
 • Strik oppefra og ned
 • Længden på ærmer og krop kan nemt reguleres
 • Smukt formede kuppelærmer
 • Flot skuldersøm med variationer

Man strikker faktisk over flere af trøjens dele på én gang – og da det er nyt for de fleste, vil jeg prøve at forklare det her.

Først slås masker op til hele nakkens bredde samt et par masker til skuldersømmen og til hvert forstykke. Der strikkes frem og tilbage på pindene – og der tages ud ved hver markør samt for enden af hver pind. Udtagningerne til skuldersømmene kan være løftede udtagninger, lænkeudtagninger eller løkkeudtagninger.

Når skuldersømmen har en passende bredde, begynder udtagninger til ærmekuplerne. Samtidig tages der fortsat ud til halsen. Til en V-hals tages der jævnt ud langs forkanterne som her. Til en rund hals strikkes nye m op ved forkanterne fx 2, 2, 3, 4. Når halsen har den rette dybde slås nye masker op, så forstykkerne mødes midt foran. Når halsen er færdig, strikkes der fortsat frem og tilbage til en cardigan, eller hvis det er en sweater, strikkes der rundt.

Kort før ærmet har nået sin fulde dybde, strikkes udtagninger til ærmegabets runding på både krop og ærmer. Derved får ærmegabet sin form. Herefter deles op til krop og ærmer.

Her er delt op til krop og ærmer. Der er slået nye masker op under ærmet på både krop og ærmer. Krop og ærmer strikkes hver for sig til den ønskede længde og sluttes fx med en ribkant.

Kom godt i gang med contiguous-metoden

I min bog: Strik med lækre detaljer får du masser af opskrifter til contiguous-metoden. Metoden bliver også gennemgået i detaljer og jeg viser med de særlige udtagninger med trin-for-trin fotos.

Strik med lækre detaljer • 260 sider • 23 strikkeopskrifter • 80 sider teknikker og fotoguides • Mere end 50 teknikvideoer med QR-koder⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️ Reserver dit eksempler af bogen i min webshop allerede nu på Englegarn.dk, så får du bogen sendt på udgivelsesdagen 20 / 11-2020 ❤️

5 thoughts on “Sådan strikker du med Contiguous-metoden

 1. Dorthe

  Hej. Jeg overvejer at købe din bog, da jeg rigtig gerne vil lære af strikke en bluse oppefra. Men jeg er ikke erfaren strikker. Kan bogen også bruges af nybegyndere?

 2. Lisa Street Lebrija

  Kære Pernille

  Jeg har lige købt din dejlige bog ” Lækre detaljer”. Jeg købte den især pga. strømpeopskriften, men undrer mig lidt over hvorfor der ikke står noget om hvordan man laver Judy’s magic cast on?
  Jeg har aldrig lavet sådan en, men synes den er rigtig god og flot.

  Jeg har også allerede fået glæde af din opskrift på lodrette forkanter. Jeg er nemlig igang med en cardigan hvor jeg bevidst har undladt forkanten, da den strikkes med op med forstykkerne. Jeg synes bare de tit kommer til at flane. Men men nu vil jeg bruge din måde at strikke den lodrette stolpe på. Jeg vil også strikke sandwich halskanten, for den er også rigtig flot.

  Dejligt en garvet strikker som jeg stadig kan lære nye ting.

  Tusind tak for en dejlig og smuk bog.

  Bedste hilsen
  Lisa Lebrija

  1. Kære Lisa

   Det glæder mig meget, at du er glad for bogen.
   Det er også min erfaring, at forkanter, der strikkes med op ofte flaner – så god ide at bruge de tilstrikkede kanter.
   Judy’s Magic Cast On har jeg lavet video til her https://www.youtube.com/watch?v=CYUb4xjkL7A
   Alle videoerne er jo også en del af bogen – jeg viser nogle teknikker i bogen og på video – andre kun på video.
   Videoerne findes på Englegarn.dk under Strikketeknikker – eller på Youtube, søg på mit navn.
   Rigtig god strikkelyst.
   Kærlig hilsen Pernille

 3. Louise Moffatt

  Hi! I’m so sorry I can’t read your language. Would you have a written pattern for that lovely striped Short sleeves cashmere tee shirt? It’s beautiful 😍 Thank and congratulations for your lovely designs!

  Louise

  1. Dear Louise

   Thanks a lot – I am so happy that you love my design.
   This pattern is in my coming book which is in Danish – I hope it will be pusblished in English as well.
   Love Pernille

Leave a Reply