pernille portrætfoto

I am knitting and crochetdesigner, author, tutor and owner of Englegarn, and I am passionate about my profession.

I am passionate about the creative process, where I create new forms, modify classic patterns and add my own style. All this is reflected in my designs, particularly with my inspiration from Tunisian crochet and modern Scandinavian style.

I design with the focus on people. Form and color should feel natural, so you feel at home and comfortable in my designs. I put graceful details with stringent forms in a modern and stylish expression that fits in a modern Scandinavian style.

I founded the webshop Englegarn.dk back in 2009, and today it has grown to also have my own yarn brand. I publish books, hold workshops and courses on everything in knit and crochet.

You can also find me on both Danish and foreign knitting festivals where I find new trends and input to the techniques that I use both in my design, and when I hold workshops and courses.

10 thoughts on “About Pernille Cordes

 1. Hej
  Jeg leder med lys og lygte efter en rundet hakkenål str 6. Dem i handlen er spidse, har du et godt råd?

  Like

 2. Hej Pernille
  Jeg har købt opskrift og garn til din opskrift Alfred, men ser nu den kun går til str 3 år. Jeg ville rigtigt gerne strikke den i str 5 år. Hvordan finder jeg ud af, hvor mange flere masker jeg skal slå op. Er der en regnemåde jeg kan gøre det på?

  Mvh
  På forhånd tak
  Susanne Mathiassen

  Like

 3. Hej Pernille
  Jeg er i gang med dit Gaia sjal, son var i Familiejournalen sidste år. Jeg kan dog ikke få opskriften til at passe, da jeg på intet tidspunkt har 322 m på pinden, som skulle være der, hvor borten begynder. Jeg har på p 33 i 5. gentagelse 299 m på pinden og på p 35 i 5. gentagelse 343 m. Er det mig eller er der en fejl i opskriften?

  Like

  1. Hej Vibeke ja, der er en rettelse. Det er 323 m. Så det hjælper dig ikke så meget. Højden på det tidspunkt er ca 56 cm midt foran. Afhængig af hvor meget garn du har tilbage, kan du jo vælge p 33 eller 35. Borten skal alligevel justeres, så det burde ikke være noget problem. Pernille Cordes

   Like

   1. Tak for dit svar, men det kan stadig ikke passe med mønstret – jeg har talt og talt, både på mit strik og i tegningen, men kan ikke få det til andet end det jeg skriver. Det skulle jo gerne passe med maskeantallet i borten, så det ville være rart at vide, hvilken pind i mønstret der er den sidste. Eller skal jeg tilpasse mønstret i den sidste pind og springe nogle omslag over, så det kommer til at passe med 323?

    Like

   2. Hej Vibeke prøv at sende et foto, så jeg kan se det, du har strikket. Jeg har en gruppe på Facebook, som hedder Lace Sjaler – der er rigtig mange, der har strikket det sjal. Mvh Pernille

    Like

Make me happy - leave a reply. Skriv gerne en kommentar - det vil glæde mig!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s