om Pernille Cordes

Portræt Pernille Cordes

Jeg er strikdesigner og indehaver af Englegarn.dk

Jeg er strikke- og hækledesigner, forfatter, underviser og indehaver af Englegarn, og jeg brænder for mit fag. Jeg brænder for den kreative proces, hvor jeg med frie hænder og flyvende tanker skaber nye former, ændrer på klassiske mønstre og tilfører min egen stil. Alt det afspejles i mine designs, hvor særlig min inspiration fra tunesisk hækling og moderne skandinavisk stil går igen.

Jeg startede min webshop Englegarn i 2009, og i dag er den vokset til også have eget garnmærke. Jeg udgiver bøger, holder workshops, kurser og vejleder om alt indenfor strik og hækling.

Inspiration

Som kreativ designer er det vigtigt for mig at få inspiration udefra og opsuge nye impulser og ideer. Dem tager jeg med i den kreative proces, når jeg fordyber mig i nye former, farver og mønstre. Særlige elementer i mine designs er geometriske former, elementer fra tunesisk hækling og den skandinaviske stilrenhed.

Du kan også finde mig på både danske og udenlandske strikkefestivaler, hvor jeg finder nye tendenser og får input til de teknikker, som jeg både bruger i mine designs, og når jeg afholder workshops og kurser. Jeg elsker dialogen og mødet med mine kunder og kursister – både muligheden for at lære dem nye strikke- og hækleteknikker men også muligheden for at finde ud af hvad de kan lide, ønsker og har brug for i deres dagligdag.

Professionel baggrund

Jeg er oprindelig uddannet lærer fra Blaagaard Statsseminarium og har undervist i mange år på skoler, aftenskoler og seminarium. På lærerseminariet underviste jeg i linjefaget håndarbejde. Desuden har jeg både en diplomuddannelse i tekstilformgivning fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium og en diplomuddannelse i ledelse fra Professionshøjskolen København og har blandt andet arbejdet som afdelingsleder på skoler i Københavnsområdet.

I am knitting and crochetdesigner, author, tutor and owner of Englegarn, and I am passionate about my profession.

I am passionate about the creative process, where I create new forms, modify classic patterns and add my own style. All this is reflected in my designs, particularly with my inspiration from Tunisian crochet and modern Scandinavian style.

I design with the focus on people. Form and color should feel natural, so you feel at home and comfortable in my designs. I put graceful details with stringent forms in a modern and stylish expression that fits in a modern Scandinavian style.

I founded the webshop Englegarn.dk back in 2009, and today it has grown to also have my own yarn brand. I publish books, hold workshops and courses on everything in knit and crochet.

You can also find me on both Danish and foreign knitting festivals where I find new trends and input to the techniques that I use both in my design, and when I hold workshops and courses.

12 thoughts on “om Pernille Cordes

 1. Lone Marcher Jensen

  Hej Pernille
  Jeg har købt din bog Lækre Detaljer og er gået igen med Ponchosjal med japansk mønsterbort. Der er jeg udfordret. Jeg strikke ikke vrang som andre gør og det giver i den grad problemer for mig. Men i det japanske mønster bliver jeg nød til at strikke vrang som I fleste gør. Men jeg har udfordringer med hvordan jeg skal strikke VVK og HVK, særlig hvor jeg skal ligge garnet så det blive pæneste. Jeg mangler en QR Code i bogen hvor du viser de 1/1 kryds mod højre og venstre. Er der et sted hvor jeg kan se det ?
  Venlig hilsen Lone

 2. Jette

  Hej
  Jeg leder med lys og lygte efter en rundet hakkenål str 6. Dem i handlen er spidse, har du et godt råd?

 3. Susanne Mathiassen

  Hej Pernille
  Jeg har købt opskrift og garn til din opskrift Alfred, men ser nu den kun går til str 3 år. Jeg ville rigtigt gerne strikke den i str 5 år. Hvordan finder jeg ud af, hvor mange flere masker jeg skal slå op. Er der en regnemåde jeg kan gøre det på?

  Mvh
  På forhånd tak
  Susanne Mathiassen

 4. Vibeke Schøler

  Hej Pernille
  Jeg er i gang med dit Gaia sjal, son var i Familiejournalen sidste år. Jeg kan dog ikke få opskriften til at passe, da jeg på intet tidspunkt har 322 m på pinden, som skulle være der, hvor borten begynder. Jeg har på p 33 i 5. gentagelse 299 m på pinden og på p 35 i 5. gentagelse 343 m. Er det mig eller er der en fejl i opskriften?

  1. Hej Vibeke ja, der er en rettelse. Det er 323 m. Så det hjælper dig ikke så meget. Højden på det tidspunkt er ca 56 cm midt foran. Afhængig af hvor meget garn du har tilbage, kan du jo vælge p 33 eller 35. Borten skal alligevel justeres, så det burde ikke være noget problem. Pernille Cordes

   1. Vibeke Schøler

    Tak for dit svar, men det kan stadig ikke passe med mønstret – jeg har talt og talt, både på mit strik og i tegningen, men kan ikke få det til andet end det jeg skriver. Det skulle jo gerne passe med maskeantallet i borten, så det ville være rart at vide, hvilken pind i mønstret der er den sidste. Eller skal jeg tilpasse mønstret i den sidste pind og springe nogle omslag over, så det kommer til at passe med 323?

   2. Hej Vibeke prøv at sende et foto, så jeg kan se det, du har strikket. Jeg har en gruppe på Facebook, som hedder Lace Sjaler – der er rigtig mange, der har strikket det sjal. Mvh Pernille

Leave a Reply